De Creatieve Code docententraining

De Creatieve Code docententraining

Programmeer je leerlingen als een kunstenaar!

'De Creatieve Code' is een leerlijn creatief programmeren die leerlingen en docenten bewust maakt van de code waaruit onze digitale wereld is opgebouwd. Samen met kunstenaars worden programmeertalen ontdekt en toegepast, met kunstwerken als eindresultaat. Meer over De Creatieve Code lees je hier.

Docenten die aan de slag gaan met de leerlijn krijgen zelf eerst een training, waarin zij worden meegenomen in de lesstof en zelf eerst de opdrachten ervaren (per school vragen wij een deelname van minimaal twee docenten). Bij het deelnemen aan een training, ontvangt de docent het bijbehorende lespakket gratis. 

De trainingen bestaan uit twee of drie bijeenkomsten, afhankelijk van het level. Na elke bijeenkomst kan de docent met de stof aan de slag in de klas. In de latere bijeenkomsten is er ruimte voor reflectie en verdere verdieping. Per school vragen wij een minimale deelname van 2 docenten, zodat de leerlijn breder gedragen kan worden binnen de organisatie.

De DCC docententrainingen zijn gevalideerd door de registercommissie van het registerleraar.nl

Ben je benieuwd wat de Creatieve Code nou echt inhoud voor jou als docent? Onze Theo legt het voor je uit in de promo op vimeo, mét digidip! 

Planning 2018

Docententraining Level 1* (PO). In overleg met de deelnemers is deze training verzet naar het najaar van 2018. 
Nieuwe trainingen zijn op aanvraag mogelijk.

Docententraining Level 1-2* (VO), 1e bijeenkomst op maandag 5 november van 16:00-18:00, 2e bijeenkomst op maandag 26 november van 16:00-18:00 uur & 3e bijeenkomst op maandag 10 december van 16:00-18:00 uur. 

Docententraining Level 3, op aanvraag

*De geplande trainingen gaan door bij 8 deelnemers of meer (maximaal 15).

Training op aanvraag
Naast de geplande gezamenlijke trainingen is het ook mogelijk een training op locatie te plannen, dit kan vanaf 8 deelnemers.

Kosten
Training voor Level 1 of 2      €250,- (voor 2 docenten)    €120,- (per persoon extra)

Training voor Level 1+2         €300,- (voor 2 docenten)    €140,- (per persoon extra)

Training voor Level 3 of 4      €300,- (voor 2 docenten)    €140,- (per persoon extra)

Voor aanmelden of meer informatie: educatie@mu.nl