Workshop Mapping Typology

Workshop Mapping Typology

Atelier NL X MU

Mapping Typology: het besluit om iets niet te doen is een workshop waarin Atelier NL samen met MU de verwondering van het alledaagse en de lokale rijkdom zichtbaar maakt. Atelier NL is gespecialiseerd in het transformeren van alledaagse omgevingen door perspectiefverschuiving. Als deelnemer word je uitgedaagd sociale en culturele patronen te herkennen door het verzamelen van alledaagse voorwerpen, verdwaalde objecten en materialen uit de omgeving. 

De specifieke kwaliteiten, hoeveelheden en verdeling van gevonden elementen tonen ons hoe wij onze wereld op nieuwe manieren in kaart kunnen brengen. Wie nader naar zijn omgeving kijkt ontdekt een verborgen wereld van onverwachte patronen en bijzondere verhalen. Door in te zoomen en je te concentreren op specifieke kwaliteiten en elementen die je in elke omgeving kan vinden, ga je het alledaagse zien en de rijke complexiteit die er in een gebied verborgen is. Atelier NL begeleidt je met het in kaart brengen van je bevindingen, archiveren en rangschikken. Elke persoon verzamelt en organiseert materialen op een unieke manier, wat erop wijst hoe zij de wereld om hen heen waarnemen en waar hun interesses liggen. Zo zullen de verzamelingen van elke persoon net zoveel onthullen over zichzelf als over het gebied. 

De workshop bestaat uit vier fases. Bij de introductie neemt Atelier NL je mee in hun werk en de essentie van zand. In het tweede gedeelte ga je in de omgeving op zoek objecten en materialen, die je vervolgens in de derde fase op verschillende manieren rangschikt. Tot slot verbinden we de bevindingen aan de uitgangspunten van het Hara Hachi Bu dorp en bespreken we hoe het was om iets wel, maar ook om iets niet te doen.

De workshop is de aftrap van een samenwerking tussen Atelier NL & MU Play&Learn, waarin we onderzoeken hoe we de artistieke en educatieve inhoud van Atelier NL kunnen verbinden aan thema’s die MU presenteert, om zo de workshops ook breder in te kunnen zetten.

Waar: MU Hybrid Art House, op het ketelhuisveld in het Hara Hachi Bu dorp | Wanneer: vrijdag 22 oktober | Tijd: 15.00 – 17.00 | Language: English / Dutch | Entree: gratis | Inschrijven via Eventbrite

Er is een beperkt aantal tickets beschikbaar. Wanneer je je inschrijft voor de workshop, verwachten we dat je aanwezig bent. Mocht je toch verhinderd zijn, annuleer dan je ticket via Eventbrite.