Worlding Miraculous Futures - virtuele workshop Worlding Miraculous Futures - virtuele workshop

Worlding Miraculous Futures - virtuele workshop

Nieuwe werelden voor alle leeftijden

Klasien van de Zandschulp & Ashley Baccus-Clark ontwikkelden deze speculatieve Design Workshop Miraculous Futures tijdens Dutch Design Week en het Nederlands Film Festival. In het kader van de expositie Worlding Worlds maakten zij een vertaling waarin zij studenten en leerlingen uitdagen om zelf nieuwe werelden verbeelden. 

Dit is de tijd om radicaal andere toekomstscenario's te verbeelden. Nu iedereen tegelijk op de reset-button heeft gedrukt openen er deuren om van verwachte werelden over te stappen naar nieuwe, verrassende werelden in de toekomst. Klasien van de Zandschulp helpt je mee om deze stap te zetten en onderzoekt samen met docenten hoe een miraculeuze toekomst voelt, ruikt en proeft.

Een virtuele tour door de Worlding Worlds expo is de introductie en geeft een kijkje in de queer, utopische, dystopische, ontkiemende wereldbeelden van kunstenaars. Met Worlding Miraculous Futures ga je met je klas aan de slag om zelf alternatieve werelden te maken die passen bij de wensen, voorkeuren en wereldbeelden die jouw studenten of leerlingen hebben.

De workshop kan zowel fysiek als virtueel in je eigen online leeromgeving gegeven worden. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Kijk voor meer informatie over de workshop ook op https://www.miraculousfutures.org/ en mail bij vragen naar educatie@mu.nl