Full Body Smart Automatic Manipulator

Full Body Smart Automatic Manipulator

Full Body Smart Automatic Manipulator

An essay by

Full Body Smart Automatic Manipulator van Arvid & Marie verkent de intimiteit tussen technologieën en mensen, waarbij tactiliteit wordt gebruikt als een onbekend medium voor interactie en uitwisseling met kunstmatige intelligentie (AI). Wij raken onze technologieën aan, maar hoe vaak raken zij ons terug? 

De ervaring begint op het moment van contact tussen een massagestoel en een menselijke bezoeker: een gesprek in twee richtingen waarbij onverwacht gedrag elke gemarkeerde interactie onderbreekt. Naarmate het verhaal zich ontwikkelt, wordt meer duidelijk over de motieven van de machine en de geconstrueerde werkelijkheid waarin deze zich bevindt. Of wijkt het beloningssysteem van de AI af van de beoogde functionaliteit van de machine? 

Bij het navigeren door de onstoffelijke netwerken van beslisbomen volgt elke interactie een uniek pad, verweven met verhalen die de wrijving blootleggen tussen controle, geautomatiseerde arbeid, gecommercialiseerde AI en intimiteit. 

Het vlezige lichaam en de versterkte stem van de machine, die haar menselijke tegenhanger omhult, bevindt zich op een ongedefinieerd kruispunt tussen organisme en apparaat. Cognitief en lichamelijk werkt het terwijl elke rotatie van de massageapparaten onze veronderstellingen tegenwerkt over wat het betekent om kunstmatig intelligent te zijn. Het medium is werkelijk de massage.

Dit project was te zien van 25-05-2023 tot 02-07-2023
als onderdeel van ‘Hybrid Tales For Hybrid Times’.

Meer informatie hier. 


Fotos: Boudewijn Bollmann