Melvin the Magical Mixed Media Machine

Melvin the Magical Mixed Media Machine

Melvin the Magical Mixed Media Machine

An essay by

Melvin the Magical Mixed Media Machine van HeyHeydeHaas (of kortweg Melvin the Machine, ooit ‘geboren’ in MU) kan worden omschreven als een Rube Goldberg machine met een twist. Naast wat Rube Goldberg’s het beste doen - een eenvoudige taak zo inefficiënt mogelijk uitvoeren, vaak in de vorm van een kettingreactie - heeft Melvin een identiteit. Eigenlijk is het enige doel van deze machine het promoten van zijn eigen identiteit. 

Melvin the Mini Machine is speciaal ontworpen om de wereld rond te reizen, handig gebouwd in twee oude koffers. Samen met MU maakte hij zijn eerste reis naar Milaan. Telkens als Melvin een reis heeft voltooid, ‘tekent’ hij een ansichtkaart en plakt er een postzegel op - waardoor hij klaar is om te worden verzonden. Net als zijn grotere broer heeft Melvin the Mini Machine ook een online, niet-fysieke kant die hij gebruikt om contact te leggen met de mensen die hij ontmoet. Om alles echt mobiel te houden gebruikt Melvin een smartphone voor zijn online identiteit.

Meer informatie hier. 


Foto: Stephan Velema

Header foto: Boudewijn Bollmann


Designteam Melvin the Magical Mixed Media Machine: HeyHeydeHaas, Frank Winnubst, Bas van Hout, Bart Bekker, Jeroen Hezemans, Wouter Corvers, Bram de Vries

Aanvullende credit: MU, The Cre8ion.Lab, De Ploeg, Municipality of Eindhoven